E-mail

info@iccnv.be

Telefoon

09 251 49 20

Openingsuren

Ma - Vr 08:00 - 16:00

Testimonial Galloo: een vernieuwde havenkraan

Testimonial Galloo: een vernieuwde havenkraan

Wat was de uitdaging?

We vroegen ICC om onze hijskraan in het Franse Clairoix te herschilderen in de kleuren van ons bedrijf. De ICC kreeg de opdracht om onze havenkraan in het Franse Clairoix te herschilderen in de huisstijlkleuren van het bedrijf. De tijdsdruk en omvang van de kraan vormden hierbij de twee voornaamste uitdagingen. Het aanhouden van een strakke planning en helder communiceren waren dus cruciaal bij de uitvoering. Wij vertrouwden deze taak toe aan ICC omwille van onze vruchtbare samenwerking doorheen de jaren.

Welke oplossing bood ICC?

Dit grootschalige project vereiste uiteraard heel wat organisatie. Het tijdig aanleveren van de nodige reinigings- en schildermaterialen en de bereidheid van de verantwoordelijke ploeg om te overnachten op de site garandeerden ons een kosten-en tijdbesparende aanpak.


Door het intensieve gebruik van de havenkraan was deze bedekt met een laag olie. Na het stomen en manueel reinigen van de kraan, behandelde ICC deze met een krachtige ontvetters. De bestaande coating werd nadien geruwd met gritstralen tot een reinigingsgraad van blank metaal (sa 3).
Vervolgens werden de industriƫle schilderwerken aangevat. Om de havenkraan optimaal te beschermen tegen corrosie bracht men eerst een hechtingsprimer aan.

Hierna volgde de finale verflaag in de kleuren van ons bedrijf en voorzag men ook de belettering.

Wat is het resultaat?

Onze havenkraan zag er na de werken als nagelnieuw uit en het aanbrengen van een corrosiebestendige laag beschermt ze opnieuw tegen weer en wind. Wij zijn dan ook uitermate tevreden over de geleverde diensten van ICC die het project van begin tot eind piekfijn coƶrdineerden.

De havenkraan voor de werken
Tijdens de werken
Het eindresultaat