E-mail

info@iccnv.be

Telefoon

09 251 49 20

Openingsuren

Ma - Vr 08:00 - 16:00

Brandvertragende verf

Brandvertragende verf

U kan de brandveiligheid van gebouwen verhogen door gebruik te maken van brandwerende of brandvertragende verfsystemen. Wanneer deze laag wordt blootgesteld aan extreme hitte zal een chemische reactie plaatsvinden waardoor deze coating opzwelt, een isolerende werking krijgt en de brandresistentie doet toenemen. Hierdoor zal de constructie bij een uitslaande brand gedurende een langere periode beschermd blijven zodat er meer tijd beschikbaar is om het vuur te bestrijden of het pand te evacueren.


Staalstructuren in nieuwe gebouwen of bij renovaties van panden worden op vraag van de overheid steeds meer behandeld met brandwerende en brandvertragende verven.


Hierbij wordt de zogeheten REI-classificatie gehanteerd om de brandweerstand uit te drukken. Ze vat het theoretische vermogen samen van bouwelementen om tijdens een gestandaardiseerde proef hun functie te behouden gedurende een bepaalde tijdspanne. De drie criteria die hierbij worden gehanteerd zijn de dragende functie (R), de vlamdichtheid (E) en de thermische isolatie (I). De waarden worden steeds uitgedrukt in minuten en worden doorgaans naar beneden afgerond.

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie.